Billund

Anbringelser sprænger budget: Flere børn kan blive anbragt hos familie og venner

Udgiften til anbringelser er steget. Illustration: Jens Nex
Kommunens budget til familieområdet er overskredet med over 13 millioner kroner. Politikerne vil blandt andet have undersøgt muligheden for flere anbringelser i barnets tætte netværk.

Billund Kommune: Flere familier, børn og unge har brug for hjælp i relationen til hinanden. Det har endnu en gang fået udgifterne på familieområdet i Billund Kommune til at eksplodere - denne gang med godt 13 millioner kroner.

- I første omgang skal forvaltningen se på, om der er ting, der kan gøres lige så godt mere effektivt. Hvis vi kan gøre noget anderledes, er det bestemt værd at kigge på - særligt i forhold til forebyggelse, men det er bestemt et område, som jeg er ked af at spare på, siger Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup (S), formand for børneudvalget.

Hun ser flere netværksanbringelser som en del af løsningen. Her placeres barnet ikke hos en professionel plejefamilie, men kommer til at bo hos et familiemedlem, venner af familien eller hos en fodboldtræner eller en klassekammerats familie.

- Her er der ikke tale om løn som hos en plejefamilie, men om at man får sine omkostninger dækket, siger Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup, der mener, at denne måde kan være mere skånsom for barnet i forhold til, at barnet ikke skal bo hos en fremmed familie.

- Det er ikke uproblematisk, da det kræver åbenhed og accept i familien, men lykkes det, er det en fordel, for familien kender barnets livshistorie, siger Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup.

Annonce
Vi skal have set på, om vi kan undgå de helt dyre anbringelser.

Stephanie Storbank (V)

Svære valg forude

Anbringelsesområdet har også været til debat i unge- og kulturudvalget. Formand Stephanie Storbank (V) lægger ikke skjul på, at de stigende udgifter kan få Billund Kommune til at trække i bremsen i forhold til nogle familier.

- Det skal gøre så lidt som muligt ondt på de unge, men vi kommer ikke udenom nogle politiske diskussioner og prioriteringer, der kan være hårde, siger hun.

Hun peger blandt andet på, at Billund Kommune i øjeblikket har unge anbragt i hverdagene, mens de er hjemme i weekenderne.

- Men giver det mening? Måske kan vi i stedet sætte initiativer i gang i kommunen, siger hun.

Stephanie Storbank udelukker ikke, at man kan blive nødt til at sætte flere penge af til anbringelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Varde

Spædbarn brækkede seks ribben og fik livsfarlige blødninger i hjernen: Kvinde og mand fængslet for vold

Danmark

DF-politiker om nye afsløringer i sag om mulig fusk: Sandsynligvis fabrikerede og rene gætterier

Annonce