Sønderborg

And i verdensklasse: Andeavler fra Gråsten skal levere til Kokkelandsholdet

Kokkelandesholdet drager i februar 2020 til Stuttgart. De håber, at anden kan bringe dem guldet i de kulinariske olympiske lege. PR-foto: Kokkelandsholdet
Gråsten Fjerkræ indgår en to år lang aftale med Kokkelandsholdet. Deres Berberie Gourmet And skal hjælpe landsholdet med at vinde guld til OL 2020.

Gråsten: - Vi er stolte af og glade over at have indgået en samarbejdsaftale med Gråsten Fjerkræ. Vores holdkaptajn, Christian Wellendorf, har prøvesmagt flere ænder grundigt, og han har valgt Berberie Gourmetanden til OL-menuen:

- Vi mener, at anden kvalitetsmæssigt er i verdensklasse, siger Kokkelandsholdets CEO, Morten Juul Andersen.

Kokkelandsholdet rejser i februar 2020 til Stuttgart. De skal konkurrere i de Kulinariske Olympiske Lege. De håber, at gourmetanden kan hjælpe med at sikre dem en topplacering.

Gråsten Fjerkræs Berberi And har de seneste år vundet adskillige priser for sin høje kvalitet.

- Vi har store forventninger til samarbejdet, siger Gråsten Fjerkræs bestyrelsesformand Gunder P. Jensen:

- Kokkelandsholdet er en samling af energiske og innovative ildsjæle, der brænder for udbredelsen af gastronomi og dansk madkultur. De går udfordringer i møde med gåpåmod og godt humør, fortæller Gunder P. Jensen.

Annonce
Bestyrelsesformand Gunder P. Jensen, Gråsten Fjerkræ, kan glæde sig over en to år lang kontrakt med det danske kokkelandshold. Foto: Timo Battefeld

Fire gange guld

Det danske kokkelandshold vandt i fjor fire guldmedaljer, en sølvmedalje og en bronzemedalje ved Verdensmesterskabet i madlavning.

Når VM i 2022 finder sted i Luxembourg, er ambitionen at være verdens første kokkelandshold, der kan præsentere en menu udelukkende baseret på økologiske og bæredygtige råvarer.

Samlet består landsholdet af Kokkelandshold, juniorkokkelandshold, cateringlandshold og tjenerlandshold.

Det kulinariske OL foregår i Stuttgart og starter 14. februar 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Varde

Spædbarn brækkede seks ribben og fik livsfarlige blødninger i hjernen: Kvinde og mand fængslet for vold

Danmark

DF-politiker om nye afsløringer i sag om mulig fusk: Sandsynligvis fabrikerede og rene gætterier

Annonce