Sport

Befrielsesaktion skabte kortvarig tumult efter kampen mellem Vejle og Kolding

Der var en baneløber fra udebaneafsnittet på Vejle Stadion, som skabte tumult efter lørdagens lokalopgør. Foto: Morten Pape
To blev anholdt efter lørdagens lokalopgør mellem Vejle Boldklub og Kolding IF.

Vejle: Det var et forsøg på at befri en baneløber, som skabte kortvarig tumult i forbindelse med fodboldkampen mellem VB og Kolding IF.

Balladen opstod efter kampen, da en tilskuer fra udebaneafsnittet på Vejle Stadion kom ind på banen og viste sin bagdel.

Kontrollørerne fik fat i tilskueren, og da andre kort efter forsøgte at befri ham, kom det til tumult.

- Det skete lige efter kampen, og der gik vel cirka 10 minutter, inden der igen var ro over situationen, siger Morten Pelch, kommunikationschef i Vejle Boldklub.

Ifølge Morten Pelch blev to anholdt i forbindelse med kampen og tumulten bagefter, og desuden blev en tilskuer bortvist for racistiske ytringer rettet mod VB’s brasilianske spiller Vitinho.

Annonce

En halv snes får karantæne

Desuden kan en halv snes tilskuere se frem til karantæne fra stadion efter diverse overtrædelser af reglementet.

- Der blev brugt en del pyroteknik under kampen, og der var også én, som blev taget med euforiserende stoffer, siger Morten Pelch.

I forbindelse med tumulten kom en enkelt fra VB’s kontrollørkorps galt af sted med sin ene arm.

- Vores kontrollører løste opgaven fint, og der skal fra vores side også lyde stor ros til de kontrollører, som Kolding havde med til kampen, siger Morten Pelch.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce