Billund

Billund Trav: Tolv hurtige heste dyster om mere end 200.000 kroner

Dumbo er efter sejr i Dansk Trav Derby favorit søndag på Billund Trav. PR-foto

Billund: Der er lagt op til en forrygende derby-revanche, når 12 top 4-åringer søndag eftermiddag mødes på travbanen i ”Dahls Flagfabrik – Grand Circle 4-års Championatet”, hvor der kæmpes om en 1. præmie på 205.000 kroner. Med derbyvinderen Dumbo i spidsen og hele ni af derbyets 12 deltagere på plads, kan det ikke andet end blive et topvæddeløb, vurderer Billund Trav.

Udover dagens hovedløb afvikles der blandt andet consolationsløb og liga finaler. Det har trukket ikke mindre end 140 heste til start i dagens 12 løb.

Liga 1 Finalen – den danske hurtigklasse - tæller blandt andet den tidligere derbyvinder Axel med lokale Rene Kjær i sulkyen. De møder O’Grady, Wonderboy, Thunders Peak med flere.

Inden dagens løb kan man komme med på tur i staldene. Det kræver tilmelding til banen senest lørdag morgen. For de mindste vil der midt på dagen være mulighed for at få en gratis tur på Billund Pony Trav Klubs ponyer. Der er gratis entré.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce