Erhverv

Butikkerne gør sig attraktive med SMS-tilbud: Fordelsklub til lokalt handlende i hele Billund Kommune

Uffe Schmidt, projektleder på "Vækst til erhverv i gadeplan", har sammen med Marianne Witte lavet den nye fordelsklub, man kan melde sig. Arkivfoto: Martin Ravn
Over 30 lokale butikker er med i ny SMS-baseret fordelsklub. Hver 14. dag lægger butikkerne nye tilbud ud til lokalt handlende via SMS. Meningen er at gøre de lokale butikker endnu mere attraktive overfor kunderne.

Billund Kommune: Et nyt initiativ er født ud af det sammenhold, som projekt "Vækst til Erhverv i Gadeplan" har været årsag til i kommunens butikker i det seneste års tid.

Initiativet er en SMS-baseret fordelsklub for lokalt handlende.

Det er ganske enkelt: Som kunde sender man en SMS til 1272 med ordet SHOP, og derefter modtager man tilbud fra godt og vel 30 lokale butikker i lokalområdet hver 14. dag.

- Det er ikke nogen hjemmeside, og det er der flere grunde til. Undersøgelser viser nemlig, at folk er mere tilbøjelige til at åbne en SMS end at gå ind og kigge på en hjemmeside, siger Marianne Witte, der sammen med Uffe Schmidt står bag fordelsklubben.

- Vi hørte om det i et netværk for halvanden måned siden, og så satte vi fart, siger Marianne Witte.

Hun mener, at initiativet kan lade sig gøre, fordi butikkerne har fået et helt andet sammenhold og fællesskab med projekt "Vækst til Erhverv i Gadeplan" - et projekt, der har haft til formål at styrke det lokale butiksliv.

- Det her er endnu et lag i, at butikkerne gør sig endnu mere attraktive overfor kunderne, og det er ikke det sidste initiativ. Der er mere i støbeskeen, lover Marianne Witte.

Annonce
At skabe et fælles tilbudssite handler om at skabe omsætning i butikkerne. Det er endnu et lag i at gøre butikkerne endnu mere attraktive for kunderne - ikke at de ikke er det i forvejen. Det her er bare endnu et initiativ.

Marianne Witte, Billund ErhvervsFremme

Stor pengepræmie

Tilbuddene er på alt fra sko til interiør. Det kan også være 20 procent på den første del, man køber eller rabat på de tabletter, man putter i sin opvaskemaskine.

- Der vil være tilbud på alt fra hotdogs til blækpatroner, lover Marianne Witte, der håber, at 50-60 butikker vil være med i initiativet.

Blandt alle, der melder sig til tilbudsklubben, vil der i december blive udtrukket en vinder af 12.720 kroner, som man ville kunne bruge i kommunens butikker.

- Vi håber på, at der i løbet af et halvt års tid vil være 2000 lokale brugere af tjenesten, siger Marianne Witte.

Projektpuljemidlerne fra EU til Vækst til Erhverv i Gadeplan udløber til december, men Billund ErhvervsFremme vil fortsat have fokus på området.

Marianne Witte er medinitiativtager til SMS-tilbud fra kommunens butikker. Arkivfoto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce