Billund

CoC Playful Minds inviterer til indflytningsfest

CoC Playful Minds nye lokaler på Kløvermarken. Foto: Coc Playful Minds
Den 18. november slår CoC Playful Minds dørene op til deres nye lokaler på Kløvermarken. Blandt en vifte af aktiviteter kan gæsterne blandt andet opleve det nye iværksættermiljø eller lave mad med Jon fra Den Store Bagedyst.

CoC Playful Minds er nu kommet på plads i deres nye lokaler på Kløvermarken. Derfor inviterer CoC Playful Minds til åbent hus mandag den 18. november 2019 klokken 15-17 på Kløvermarken 35. Og alle er velkommen.

- Vi har gang i mange nye projekter, blandt andet at skabe et iværksættermiljø, og det har været nødvendigt med mere plads. Nu er vi klar til at invitere både store og små indenfor på vores nye base, hvor idéer, samskabelse med børn og kreativitet fremadrettet skal udspringe fra, siger Charlotte Sahl, administrerende direktør i CoC Playful Minds i en pressemeddelelse.

Iværksættermiljøet skal tiltrække startupvirksomheder, der skaber produkter eller løsninger til børn, og som ønsker at samskabe med børn.

Udover CoC Playful Minds bor også Billund Erhvervsfremme, Lego Ventures og udviklingsprojektet Billund Syd fast på adressen. Der er plads til, at blandt andet iværksættere, studerende og forskere kan få en kontorplads.

Annonce

Lav mad med Jon

Eftermiddagen kommer til at bestå af en række aktiviteter, som børn og voksne frit kan vælge imellem. Til årets sommerfest var det et ønske blandt børnene at møde Jon fra Den Store Bagedyst og lave mad sammen med ham.

Derudover byder dagen også på: At børn læser op fra bogserien Tænkepauser, spillebule med Verdensborgerspillet, kreative værksteder, First Lego League-udstilling og udstilling af børns opfindelser samt at unge-initiativet holder et event.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Spædbarn brækkede seks ribben og fik livsfarlige blødninger i hjernen: Kvinde og mand i retten for vold

Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Annonce