Billund

Foredrag med motorcykelmutter

Motorcykemutter Esther Jensen på sin Harley. Arkivfoto
Husmoderdag med andagt, kaffe og eventyrers spændende fortælling

Grindsted: Grindsted Husholdningsforening inviterer til husmoderdag mandag den 4. november kl. 13.30, hvor man indledningsvis i fællesskab deltager i en kort andagt i Grindsted Kirke. Senere kan man på Ungdomsgården nyde sin kaffe og et foredrag med Esther Jensen.

Esther Jensen er eventyrer, tidligere kromutter og nu motorcykelmutter. Efter sin mands død for 13 år siden besluttede hun, at der skulle ske noget nyt i livet og tog motorcykelkørekort som 55-årig. Derefter købte hun sig en Harley Davidson motorcykel, som hun har rejst rund på i mere end 50 lande på seks kontinenter i de sidste 12 år. Ester Jensen vil sammen med sit foredrag vise billeder fra sine rejser.

I 2014 har Esther Jensen udgivet en bog om, hvordan man midt i livet kan påbegynde et nyt liv fyldt med eventyr og oplevelser.

Alle er velkomne til husmoderdagen, og prisen for arrangementet inkl. kaffe er 100 kr. – dog kun 80 kr. for medlemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce