KIF Fodbold

Fyret cheftræner: - Jeg kan ikke få det til at hænge sammen, at jeg ikke er den rigtige

Anders Jensen forstår ikke klubbens fyring af ham som cheftræner. Foto: Ole Nielsen
Kolding IF har fyret cheftræner Anders Jensen, på trods af at klubben som oprykker hele sæsonen har ligget i toppen af 1. division. Fyringen begrundes med utilfredsstillende resultater i den seneste periode. Den afskedigede cheftræner forstår ikke beslutningen.

Kolding IF: Skuffet.

Mest af alt er cheftræner Anders Jensen skuffet over, at Kolding IF har besluttet at fyre ham. Kolding IF har været en stor del af mit liv, fortæller han.

Kolding IF lagde mandag aften en meddelelse ud på sin hjemmeside om, at man har besluttet at opsige samarbejdet med Anders Jensen, der har været cheftræner i klubben siden foråret 2016.

- Hvis vi skal opfylde klubbens helt overordnede målsætninger, er forandring påkrævet. Vi har behov for en cheftræner, der i højere grad kan udvikle holdet, spillestilen og den enkelte spiller. Vi savner, at der bliver taget bedre hånd om nytilkomne spillere og talenter ligesom klubbens egne talenter i de kommende år i større grad skal bringes i spil, siger sportschef Niki Zimling i pressemeddelelsen.

Anders Jensen forstår ikke klubbens beslutning. Han føler, at han har opfyldt alle forventninger, der var til ham.

- Jeg kan ikke få det til at hænge sammen, at jeg ikke er den rigtige. Jeg fik besked på, at vi skulle overleve for hver en pris, og det synes jeg, at vi er godt på vej mod, siger han.

Kolding IF ligger i øjeblikket på en fjerdeplads otte point over nedrykningsstregen. I pressemeddelelsen påpeges det, at den seneste periodes resultater ikke har været tilfredsstillende.

- Det er rigtigt, at vi har haft nogle udfald på det sidste. Men det her handler ikke kun om det sportslige. Jeg var ikke parat til at gå den vej, nogle i klubben ville.

Hvilken vej var det?

- Det kan jeg ikke komme nærmere ind på.

Handler det om, at nogle ville bestemme, hvem der skulle spille?

- De har ikke villet bestemme, men nogle har haft en mening om, hvem der spiller. Jeg har haft nogle spillere, der har været i klubben i mange år. Kulturbærere. Hvis nogle andre skulle spille i stedet for dem, skulle de spille meget bedre. Men klubben ville se fornyelse.

- De spillere, jeg har valgt, er dem, der har leveret varen.

Er det for eksempel en spiller som Brent McGrath, som du ifølge ledelsens mening skulle have brugt mere?

- Jeg kan ikke kommentere på det. Vi var uenige om, hvilken vej vi skulle gå.

Sportschef Niki Zimling siger, at der er behov for en cheftræner, der i højere grad kan udvikle holdet, spillestilen og den enkelte spiller. Det må du være uenig i.

- Ja, selvfølgelig er jeg den rigtige. Der står også, at vi skal bruge talenter. I øjeblikket spiller vi med Jakob Kiilerich, der er 18 år. Sidste år gav vi debut til en 16-årig, siger Anders Jensen, der påpeger, at man på andre måder kunne udvikle klubben.

- Hvis klubben vil udvikle sig, skal man kigge på det setup, som vi konkurrerer med. Jeg har et arbejde ved siden af, og det er der ingen af de andre trænere i 1. division, der har. Vi træner fire gange om ugen, og det er det laveste antal i rækken. Så man kunne starte med at give mig og spillerne bedre betingelser.

Anders Jensen understreger, at han har været glad for sin tid i klubben.

- Jeg vil gerne sige, at jeg ikke har noget at udsætte på klubben. Det her er en del af gamet. Jeg har haft en god tid med spillerne, og jeg fortryder ingen af mine beslutninger. Jeg vil gerne ønske alt mulig held og lykke til klubben og byen som fodboldby. Jeg håber virkelig alt det bedste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Danmark

DF-politiker om nye afsløringer i sag om mulig fusk: Sandsynligvis fabrikerede og rene gætterier

Varde

Spædbarn brækkede seks ribben og fik livsfarlige blødninger i hjernen: Kvinde og mand fængslet for vold

Annonce