Sport

GGIF klar til lokalbrag i håndbold

I foråret endte det med Give-sejr, da Give og Grindsted mødtes i Ikærhallen. Denne gang er det Grindsted, der har fordel af hjemmebane. Arkivfoto: Jim Hoff
Søndag eftermiddag kommer lokalrivalerne fra HK Give Fremad på besøg i Lynghallen i Grindsted. Holdenes seneste møde i foråret endte med en Give-sejr, men denne gang skulle det gerne blive anderledes.

Grindsted: Søndag er der et vaskeægte lokalbrag på menuen, når HK Give Fremad kommer på besøg i Lynghallen i Grindsted til et opgør i håndboldens 2. division.

Grindsted GIF har store ambitioner inden for håndboldsporten, hvor målet på sigt er at spille sig op i 1. division. Sæsonen er blevet indledt ganske godt, da sæsonens første tre kampe har resulteret i tre sejre. Knap så godt er gæsterne fra Give kommet fra land, da de blot har hevet en enkelt sejr i land, mens deres to øvrige kampe er endt med relativt klare nederlag.

Gennem en længere årrække er det Give, der har været håndboldens storebror i området, da klubben har været repræsenteret i divisionerne. Grindsted er dermed blot i gang med sin anden sæson som divisionsklub, og her rækker ambitionerne altså til mere end blot en placering i 2. division.

Annonce

Samarbejde

Redaktionen bringer denne foromtale i samarbejde med GGIF Håndbold, som selv har skrevet foromtalen.

Ting skal forbedres

Grindsted-træner Flemming Pedersen ser frem til søndagens lokalopgør, og han er trods tre sejre i tre kampe klar over, at der fortsat er ting, som skal forbedres.

- Sidste weekends sejr over Faaborg viste, at vi nærmer os det ønskede niveau i defensiven. Til gengæld har vi stadig indkøringsvanskeligheder i offensiven, siger Flemming Pedersen, som dog ikke ligger søvnløs, fordi tingene ikke har fungeret, som man kunne have ønsket sig.

- Det er på ingen måde alarmerende eller overraskende. Vi har fået mange nye offensive kompetencer i forhold til sidste år, og derfor tager det lidt tid, inden vi kan udnytte potentialet fuldt. De sidste 14 dages træning, skulle gerne have højnet sammenhængskraften i vores angreb, og vi ser frem til vise det frem mod Give, siger Flemming Pedersen.

Kvinderne varmer op

Opgøret mellem Grindsted GIF og HK Give Fremad bliver fløjtet i gang klokken 16. Forinden er der mulighed for at se Grindsted GIF's bedste kvindehold i aktion. Holdet, der optræder i 3. division, har fået en noget kedelig start på sæsonen, da de første fire kampe alle er resulteret i nederlag.

GGIF spiller kl. 14.15 mod Lemvig Nissum Håndbold.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce