Billund

Motionsløb omkring Engsøen samler penge ind til kræftramt Magnus på syv år

Familien Funder Nielsens hverdag er præget af, at 7-årige Magnus tumler med en tumor i hjernen. Et motionsløb den 26. oktober skal samle midler til, at familien kan få en oplevelse, der gør hverdagen lidt lettere. Foto: Annett Bruhn
Der bliver formentlig op mod et par hundrede deltagere, når der lørdag den 26. oktober bliver løbet motionsløb rundt om Engsøen. Formålet er at samle penge ind til familien Funder Nielsen, hvor 7-årige Magnus er ramt af kræft.

Grindsted: Det er med tanke på Funder Nielsen, at en stor gruppe motionister lørdag den 26. oktober trækker i løbeskoene. De seneste to år har Grindsted Løbeklub arrangeret et Knæk Cancer-løb, hvor overskuddet er gået til Kræftens Bekæmpelse, men i år bliver det en smule anderledes.

- I år tænkte vi, at vi ville prøve at gøre det mere lokalt. Jeg kender både Karina og Claus og de udfordringer, de har med deres dreng, så jeg spurgte dem, om de var interesserede i, at vi donerer nogle penge til dem, fortæller Tommy Skrydstrup Mikkelsen, der er aktiv i Grindsted Løbeklub og står i spidsen for Knæk Cancer-løbet.

I år bliver der derfor løbet med det formål at gøre livet lidt lettere for en kræftramt familie.

- Pengene bliver brugt på at give familien en oplevelse. De kan tage i Legoland eller noget andet, som de gerne vil bruge pengene på, siger Tommy Skrydstrup Mikkelsen.

Annonce

Løb - og støt et godt formål

Turen rundt om Engsøen foregår den 26. oktober klokken 11, hvor der er start fra Tommy Skrydstrup Mikkelsens privatadresse på Engsøvænget 12.

Det koster 50 kroner for voksne og 25 kroner for børn at være med.

Det er frivilligt, om man går eller løber rundt om Engsøen - og hvor mange ture man tager.

Arrangørerne vil gerne have en indikation af, hvor mange der møder op, og derfor kan tilmelding ske via SMS til Tommy Skrydstrup Mikkelsen på nummer 51 80 40 74.

God interesse

Sidste år deltog omkring 100 i løbet, hvor der endte med at blive samlet omkring 6000 kroner ind. Det tal kan hurtigt ende med at blive højere i år.

- Jeg kan se på forhåndstilmeldingerne, at der er god interesse for det. Jeg tror, vi bliver et par hundrede, for der er mange, som allerede har tilmeldt sig, siger Tommy Skrydstrup Mikkelsen, der selv lægger adresse til starten på løbeturen.

Løbet foregår på en meget uformel måde, hvor tilmelding kun er nødvendig for, at arrangørerne ved hvor mange kopper kaffe, der skal brygges. Det koster 50 kroner for voksne og 25 kroner for børn at være med, og så er det ellers op til deltagerne selv, hvor langt de løber.

- Nogle løber eller går en enkelt gang rundt om søen, og andre tager måske to omgange. Det er ikke noget med, at man skal have løbsnumre eller andet. Det foregår fuldstændig lavpraktisk, siger Tommy Skrydstrup Mikkelsen.

Hvad familien Funder Nielsen skal bruge pengene på, er endnu ikke besluttet. Men da Magnus er meget vild med FC Midtjylland, kunne det godt blive noget, der involverer en fodboldkamp.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Annonce