Erhverv

Omme Lift har leveret 10.000 lifte

Leveringen blev fejret med kage. PR-foto: Omme Lift
Omme Lift overdrog i sidste uge lift nummer 10.000 til en tysk kunde.

Sdr. Omme: Den 6.-7. november vil blive husket i Sdr. Omme-virksomheden Omme Lift.

Her blev lift nummer 10.000 i virksomhedens historie nemlig overdraget til den tyske kunde. Der var tale om en lift af mærket 2750 RXJ, og i forbindelse med overdragelsen var Omme Lifts tyske samarbejdspartner Omme Lift Gmbh samt flere andre tyske kunder inviteret op til to dages fejring og overdragelse på fabrikken i Sdr. Omme.

Omme Lift startede i Sdr. Omme i 1906 som en lokal smedje. Siden har virksomheden vokset sig til en stor fabrik, og der er i dag cirka 105 medarbejdere på Omme Lift. Fabrikken producerer mellem 350 - 400 lifte årligt. I 2004 kunne Omme Lift fejre leveringen af lift nummer 5.000.

Annonce

Åbent hus for ansatte

Leveringen af lift nummer 10.000 blev også fejret af de ansatte og deres familier.

Lørdag den 9. november havde fabrikken åbent hus, så medarbejderne kunne vise deres arbejdsplads frem til familien. 280 mennesker lagde vejen forbi fabrikken.

Dagen startede med rundvisninger på fabrikken med kørende værksteder, så gæsterne kunne få fornemmelsen for, hvordan en lift bliver til fra start til slut. Herefter blev alle medarbejdere, der arbejder og har arbejdet på Omme Lift fejret med musik, helstegt pattegris, og til dessert en Omme Lift kage.

Desuden var der også opstillet en lift, så man kunne se Sdr. Omme by og Omme Lift fra oven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Varde

Spædbarn brækkede seks ribben og fik livsfarlige blødninger i hjernen: Kvinde og mand fængslet for vold

Danmark

DF-politiker om nye afsløringer i sag om mulig fusk: Sandsynligvis fabrikerede og rene gætterier

Annonce