Billund

Sy en bamse

Bamsemuseet i Billund afholder weekendkursus, hvor man kan sy sin egen bamse. PR-foto

Billund: I centrum af Billund, et stenkast fra Lego House ligger Teddy Bear Art Museum. Lego familiens tidligere hjem er i dag en arkitektonisk perle, der udstiller ikke færre end 1200 bamser. Udover verdens største private samling af Bamsefamilien VanderBear, er museet også hjem for Alfonzo, en verdensberømt rød Steiff bamse med en historie, der fører tilbage til både den russiske Zarfamilie og det danske kongehus. I museet finder man også en enestående samling af over 300 håndlavede unikke bamser, der viser, at bamser ikke kun er legetøj men også kunst. Kunst der bliver til ved hjælp af naturmaterialer som mohair og uld og timers arbejde med nål og tråd. Den første bamse blev vist på en udstilling i 1903. Kunsten at sy bamser er således over 100 år gammel. På Bamsemuseet i Billund kan man i løbet af en weekend lære denne kunst og opleve, hvordan et fladt stykke bamseplys bliver til en Karl Emil bamse med personlighed og charme. Bamsedesigner Gitte Thorsen har designet og syet over 400 bamser. På et weekendkursus den 23. og 24. november klokken 9-17 på Bamsemuseet øser hun ud af sin mangeårige erfaring, lige fra stoffet klippes, delene syes sammen og bamsen får sit personlige udtryk.

Prisen for at deltage i kurset er 1.495 kroner, der dækker materialer til at sy en bamse. Bamsen er Karl Emil. Derudover inkluderer prisen undervisning, forbrug af diverse tråd, lån af værktøj, kaffe/te samt entré til selve Bamsemuseet.

Der er tilmelding til kurset, og det skal ske senest den 19. november.

Yderligere information om Bamsesykurserne og museet kan fås på www.TeddyBearArtMuseum.dk eller ved at kontakte 7533 1845.

/BEK

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Varde

Spædbarn brækkede seks ribben og fik livsfarlige blødninger i hjernen: Kvinde og mand fængslet for vold

Danmark

DF-politiker om nye afsløringer i sag om mulig fusk: Sandsynligvis fabrikerede og rene gætterier

Annonce