Billund

Vær aktiv i den 3. alder

Ældrerådet har udgivet en folder med nyttige oplysninger for de ældre. Hør mere ved Ældretræf. Arkivfoto
Ældrerådet og Billund kommune inviterer til Ældretræf

Grindsted: I samarbejde med Billund Kommune inviterer Ældrerådet til ”Ældretræf – Aktiv 3. alder” i Vestermarkskirken onsdag den 30. oktober. Der sættes fokus på de tilbud, der er i kommunen til de ældre over 60 år, og de muligheder, der er for stadig at være aktiv.

Den lokale læge Kim Kristiansen, som er passioneret løber, holder foredrag i løbet af dagen. Desuden vil der være info stande fra Ældre Sagen, Danske Seniorer og Ældreidræt og undervejs serveres også kaffe og kage.

Arrangementet afsluttes af konstitueret direktør for Ældreområdet Pia Mejborn. Alle er velkomne til gratis træf denne eftermiddag fra kl. 13.30, pladser fordeles efter først-til-mølle princippet.

Tilmelding til formanden for Ældrerådet Gert Hansen på tlf. 2161 8000 eller på mail til hansengert12@gmail.com /HAS

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce