Billund

Forpagter bekræfter: Vorbasse Kro er lukket

Vorbasse Kro er nu lukket. Arkivfoto
Jonas Baun Madsen har været nødt til at dreje nøglen om. Den unge kok, der for to år siden trådte til som forpagter, var ellers sprængfyldt med idéer til at udvikle kroen.

Vorbasse: Vorbasse Kro er lukket.

Det bekræfter forpagter Jonas Baun Madsen, som dog ikke ønsker at fortælle nærmere om omstændighederne bag lukningen.

Det står dog klart, at Jonas Baun Madsen gennem længere tid har kæmpet for at holde skruen i vandet og få en god forretning op at køre, men at han til sidst har følt sig tvunget til at dreje nøglen om.

Kroeventyret begyndte i sommeren 2017, hvor den dengang 22-årige Jonas Baun Madsen underskrev en femårig forpagtningsaftele med Jane Langvad og Brian Madsen, der ejer og hidtil havde drevet kroen.

Annonce

Arbejdede mange timer

I midten af september 2017 overtog Jonas Baun Madsen officielt kroen som forpagter, og det var en ung mand med stor entusiasme og mod på fremtiden, som rykkede ind for at drive den lille landsbykro videre.

- Jeg elsker mit fag, og er i bund og grund en madnørd, udtalte Jonas Baun Madsen i forbindelse med overtagelsen.

I begyndelsen havde han en kok ansat, men da kokken fik et andet tilbud, var Jonas Baun Madsen alene. Han var dog håbefuld i forhold til kroen:

- Jeg håber, det ender med køb, og det kræver, at jeg sparer halvdelen op, fortalte han.

At være alene om at drive en kro, var noget, der tærede på kræfterne. Jonas Baun Madsen havde på dette tidspunkt arbejdsdage, der sagtens kunne runde 12 timer, men det var ikke noget, der generede ham.

- Så længe det er sjovt, har jeg ikke spor imod at lægge mange timer her, fortalte han dengang.

Mange idéer

Den unge kok fra Esbjerg havde fra begyndelsen mange af idéer til, hvordan kroen i det lille lokalsamfund kunne udvikle sig.

Det seneste tiltag var så sent som i september i år, hvor restauranten ikke længere kun skulle være forbeholdt til arrangementer. Nu skulle det også være muligt at komme og spise i restauranten til hverdag.

Af andre tiltag kan nævnes kroens tilbud om takeaway. Først var det udelukkende et søndagstilbud, men i september i år blev det også en mulighed at hente mad i hverdagene.

Kroen har desuden afholdt diverse arrangementer som højskoleaften, familieaften og en aften med frikadellebuffet.

Derudover har Jonas Baun Madsen bidraget stort til Vorbasse Marked. I år lavede han for eksempel mad til 250 gæster, der skulle til fællesspisning på Vorbasse Camping. Han sørgede også for morgenkaffe og rundstykker til kræmmerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Danmark

DF-politiker om nye afsløringer i sag om mulig fusk: Sandsynligvis fabrikerede og rene gætterier

Varde

Spædbarn brækkede seks ribben og fik livsfarlige blødninger i hjernen: Kvinde og mand fængslet for vold

Annonce