Varde

Vores Net vender Discovery ryggen og laver ny aftale med YouSee

Interessen for at høre om, hvad Vores Net vil gøre i fremtiden, var overvældende. - Det er helt fantastisk. Det er det, vi har brug for, siger formanden Søren Kold. Foto: Henrik Reintoft
Interessen var overvældende, da Vores Net mandag aften holdt møde på Hotel Arnbjerg om foreningens fremtid og valget af tv-leverandør. Vores Net holder fast i YouSee.

Varde: - Vi har valgt det, vi synes er bedst for Jer. Vi har næsten lavet en ny aftale med YouSee, sagde formand Søren Kold foran de cirka 400 medlemmer fra Vores Net, der mandag aften var mødt op til stormødet på Hotel Arnbjerg.

Et nødvendigt orienteringsmøde som en konsekvens af udfaldet af tv-krigen mellem YouSee og Discovery, der ikke har kunnet enes om en ny aftale. En enig bestyrelse har valgt at fortsætte samarbejdet med YouSee og vende Discovery Networks og dens 11 tv-kanaler ryggen. Derved sparer Vores Net tre millioner kroner om året i forhold til i dag.

Annonce

Ændring af kanaler hos Vores Net

  • Fra nytår udgår Kanal 5, Kanal 6, Canal 9, Kanal 4, ID – Investigation, Discovery Channel, TLC, Animal Planet og Discovery Science.
  • I det nye år vil TV 2 Charlie være en del af grundpakken. I mellempakken vil der i fremtiden også være TV 2 Fri, TV 2 Sport, 3 Sport, 3 Max og Viasat S.
  • I fuldpakken indgår også som noget nyt C More Stars, C More First, C More Hits, C More Serie, Viasat Action, Viasat Premiere, Viasat Family, Viasat Hits og Viasat S.

Løsrivelse?

Søren Kold lovede medlemmerne, at selvom YouSee i løbet af 2020 kommer med prisstigninger, så kommer medlemmer ikke til at mærke det:

- Den prisstigning må vi så tage fra egenkapitalen, sagde Søren Kold.

Han vurderer samtidig, at det er begyndelsen på ende for det mangeårige samarbejde med YouSee.

- Vi er formodentlig ved at løsrive os gradvist fra YouSee, sagde Søren Kold.

For de 9.000 husstande i Vores Net betyder beslutningen, at de fra nytår må vinke farvel til en lang række sportskanaler. Og ikke at forglemme Kanal 5, der viser A-landsholdets kampe i fodbold.

Men som Søren Kold peger på, så er det DR og Viasat, der har købt rettighederne til at vise europamesterskaberne.

- Tro mig. Discovery får ikke en aftale, hvis landsholdet kampe ikke vises på YouSee, sagde Søren Kold.

YouSee har trods alt 1,2 millioner kunder og potentielle seere. Han forventer derfor, at DBU finder andre kanaler, der kan ses på landsdækkende tv. Så det gælder om at have lidt is i maven.

Mister 800 medlemmer?

At Vores Nets bestyrelse uden at ryste på hånden er klar til en tv-tilværelse uden Discoverys kanaler, er såre simpel. For Discoverys 11 kanaler sidder kun på ti procent af det samlede tv-forbrug, hvorimod DRs og TV2s kanaler sidder på i alt 76 procent. Den meget omtalte Kanal 5 havde i 2018 kun 3,2 procent af seerne mod eksempel DR2 med 5,2 procent.

Det er i den kontekst, at bestyrelsen beslutter som den gør. Og bestyrelsen er klar til at betale prisen.

- Så melder 800 medlemmer sig ud. Vi kommer til at mærke med. De største tabere er YouSee og Discovery, sagde Søren Kold.

Fra venstre ses Bruno Vedstesen, Oksbøl og Ib Nielsen fra Varde. -Vi vil helst beholde det, vi har. De fleste af os ser sport. Så må vi finde en anden udbyder, hvis der ikke kommer en løsning, siger Ib Nielsen. Foto: Henrik Reintoft

Hvad med mine forældre?

Men deri er Henning Andersen fra Varde ikke enig. Under spørgerunden tog han ordet.

- Vores Net er også tabere. Mine forældre er ikke på internettet. Hvad skal de så gøre, lød spørgsmålet fra Henning Andersen.

Et væsentligt spørgsmål, som Søren Kold ikke svarede helt på. Sagde kun, at det ikke kræver internet for at se bland-selv tv-kanaler.

Men hvis man vil se de mange sportskanaler, som Discovery har, så kan man gøre to ting. Enten få internet og så købe Discoverys streamingtjeneste Dplay eller helt melde sig ud af Vores Net og få en ny, men langt dyrere leverandør. Eksempelvis Stofa eller Boxer TV.

- Jeg skal hilse og sige fra Niels (red. adm. direktør Niels Duedahl fra SE, der ejer Stofa), at de gerne vil komme og lægge kabler, lød det bramfrit fra Søren Kold.

Karl Anker Kristensen fra Oksbøl var som rigtig mange fremmødte til stormødet ret så bekymret over at miste Discoverys kanaler. -Så er vi solgt. Vi kan ikke streame. Det er vi for gamle til. Ellers er vi nødt til at have fat i vores børnebørn, siger Karl Anker Kristensen. Foto: Henrik Reintoft
Formand Søren Kold var klar i mælet om fremtidens Vores Net. - Det skal være nemt at være medlem. Det eneste, der skal holde Jer i foreningen er, at vi billigere og bedre, sagde Søren Kold. Foto: Henrik Reintoft
Der var trængsel på Hotel Arnbjerg, da Vores Net mandag aften holdt informationsmøde om fremtidens tv. Foto: Henrik Reintoft
Connie og Kai Ravn fra Varde var begge spændte på at høre om fremtidens tv-muligheder. Helst en fremtid uden forandringer. Foto: Henrik Reintoft
Cirka 400 var mandag mødt op til stormødet på Hotel Arnbjerg, som Vores Net stod bag. Foto: Henrik Reintoft
Cirka 400 var mandag mødt op til stormødet på Hotel Arnbjerg, som Vores Net stod bag. Foto: Henrik Reintoft
Cirka 400 var mandag mødt op til stormødet på Hotel Arnbjerg, som Vores Net stod bag. Foto: Henrik Reintoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Spædbarn brækkede seks ribben og fik livsfarlige blødninger i hjernen: Kvinde og mand fængslet for vold

Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Danmark

DF-politiker om nye afsløringer i sag om mulig fusk: Sandsynligvis fabrikerede og rene gætterier

Annonce